Kireçlenme, kemiklerin ucunda mekân düz kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye temellayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çırefikar. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan fazla görülür. Ayrıca dokunaklı gaile hamil olmak üzere şiddetli fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, elan fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asıl nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve temelparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul bol su tüketin. Su, eklemlere hamil sağlar. Bu yüzden her devir en az 8 çamçak su midemek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık üzere ali kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebzevat ve kâr tüketin. Kemik sağlığı midein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin fazla çekicilikı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını sıyanet etmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından gönç olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer midein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu midein, kemiklere hamil evet. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şkonukinliğe de sağlıklı gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mabeyinştırmalara bakılırsa kâr ve zerzevat bakımından gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak üzere sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.